perjantai 15. lokakuuta 2010

Taas tulee lunta

 Tänään sataa jo toiset lumet tälle talvelle. Aikaisin tuo alkoi tänä talvena. Tämä kuva on uudesta Suomun Seidasta, joka on Viitostien ja Räisäläntien risteyksessä. Kuva on otettu tiistaina 12.10. ja tänään on v ielä vähän lumisempaa. Lumet saattavat tietysti sulaa vielä moneen otteeseen ennen tosi talven tuloa.
 Rinne näyttivät tiistaina tältä Räisäläntieltä katsottuna. Vielä tarvitaan rinteeseen lunta, että päästään laskemaan.
 Uusi lasten leikkipaikka Arctic Circle hotellin vieressä odottaa leikkijöitä ja venyttelijöitä. Vieressä on hieno kota, joka ei tosin näy tässä kuvassa.

Hotelli Suomun remontti edistyy ja pakkasia odotellaan.

1 kommentti:

Tupaswillalaiset kirjoitti...

Lumi tuli sinne Suomulle viime viikolla siellä ollessamme, mutta suli sitten välillä pois, kunnes kotiinlähtöpäivänä taas sateli uutta. Matkalla oli kaamea ajokeli jo Tampereella ja jouduttiin vähän odottelemaan ajokelin paranemista, näin matkailuauto kun alla. Odotimme kovasti sinua meillekin piipahtamaan, kävitkö meillä? Nukuimme kyllä aamulla "pitkään" ja sitten tehtiin syysloman ja lasten ehdoilla töitä, vähän puuhasteluja vaan tällä kertaa, kylmyys ei houkutellut pitkää työpäivää tekemään, lämpöjä kuin ei vielä päällä ja kodankin grillipuut aivan nihkeitä ja paloivat aikast huonosti. Maanantaina Kemijärvellä shoppailemassa ja rakennustarpeita ostamassa + herkuilla ABC:llä. Perjantai meni omaa työmaata siivotessa ja piipahdettiin herkuille Tuulenpesään ja majapaikkaa siivoamaan, jotta lauantaiaamuna valmiita lähtemään kotiinpäin. Tuo Suomun Seita oli oikein upea maamerkki ja toivotaan siihen ne valot vielä. Risteysaluetta oli hienosti avarrettu ja näkemää parannettu,hyvä! Lunta tykitettiin ja oli rinteet ihan valkeatkin välillä, kun taivaalta satoi suuria lumihiutaleita, ihan palloja ainakin valokuvissa, kun tänään niitä jo telkusta kateltiin (vai näyttivätkö suurilta vaan juuri siksi?). Meillä oli tosi mukavaa Suomulla, vaikka ei ehdittykään kauheasti siellä liikuskella, iltalenkillä kyllä sentään muutaman kerran ja tuolla lämpölaitoksen lavalta tupsahtikin joku ukko melkein syliin pimeässä ja meikällä meinasi ihan sydäri tulla, sillä tavalla sitten "vanhaa" naista säikyttelee nuo Kemijärven miehet? Mitä lie siellä pimeässä kompinut? Paluumatka meni vaan jälleen kerran vähän plörinäksi, kun rakas kulkuneuvomme irtisanoutui kuljettamaan meitä kotio. Kuopiossa alkoi palaa moottorin polttoainesyöttövalo ja auto nyki. Kuski sai ensin vian pois hieman suihkuttamalla crc:tä liittimiin, mutta moottoritiellä kiihdyttäessä alkoi uudelleen ja nilkuteltiin lähimmälle huoltsikalle, kunnes vakuutusyhtiön kautta saatiin vuokrabussi koukulla ja omat peräkärryt siihen perään ja se valtava määrä tavaraa, joka aina matkassa mukana. Oma auto lähti hinauksella korjaamolle, jossa se nyt odottaa ensi viikolla toivottavasti tapahtuvaa korjausta ja saadaan sitten lähteä hakemaan sitä Kuopiosta. Kilometrejä kertyy ihan yhtä paljon kuin yhdensuuntaiselle lapinmatkalle ja ukkokultaa jo kiusasinkin, että mitäs jos päräytetään sitten taas jo Suomulle hieman jatkamaan koolaushommia, oli kyllä myös vähän intona asiaan, mutta meikällä ei taida enää lomia heruta tähän saumaan!
Katselin just tuota Taivaan tulien uusintaakin (jo 3. kerta sama jakso, aina löytyy uusia, mutta jopa tuttuja kasvoja) ja iski jo hirveä kaipuu sinne, aattelepas nyt, en vielä edes vuorokautta kotosalla ja jo ikävä Kemijärvelle ja seuraavaksi tullaan vasta keväällä, kun hiihtolomalla tytön rippikoulu täällä etelässä ja juhlien järjestelemistä. Lisäksi viime vuonna oli niin kylmää tavilomalla, että ei kauheasti tullut suksia käytettyä ja meillä olisi ollut ihan omakin kaupungin tekemä latu tuossa kadun toisella puolella, jossa olisi voinut sivakoida katuvalojen loisteessa vaikka kuinka paljon. Tällainen Suomureissu siis meillä oli tällä kertaa ja harmi, kun ei nähty!Meille aina sattuu ja tapahtuu, täähän jo toinen kerta rakentamisen aikana, toissa kesänähän auto levisi samasta syystä Jämsään ja odoteltiin yli 30ast helteessä hinausta ja vuokra-autoa liki 4 tuntia, kun oli ruuhkaa..matkailuautoja kun muitakin hinauksessa lämpöaallon takia ja sähkövikojen siis. Se on tuota nykyaikaa automaailmassa nuo sähköviat, vanha matkailuauto kun toimi aina, kun ei ollut tuota elektroniikka tällä tavalla kuin nykyautoissa! Täähän on sitä elämää? (Voisin alkaa kirjoittamaan jo kirjaa näistä meidän lapinreissuista ja vastoinkäymisistä? Vaan enpä vielä ainakaan lannistu ja luovu "lapin hulluudesta" Ehei, ei vielä, vaikka koetellaankin näemmä kovin!)
Oikein mukavaa talven odotusta kuitenkin sinne Suomulle ja paa paljon kuvia tähän blogiisi, jotta voidaan seurailla mielenkiinnolla paikallisia juttuja ja tapahtumia siellä?