torstai 23. syyskuuta 2010

Suomulle osaa pian paremmin

Viitosttien varressa on kesän ajan rakennettu maamerkkiä. Lapin kotaa symbolisoiva rakennelma, jota napapiiri kiertää. Vielä ei ole ihan valmista, mutta syyskuun loppuun mennessä pitäsi olla.

Tällä viikolla aloitettiin myös Viitostien ja Räisäläntien liittymän parantaminen. Parannuksen tarkoituksena on tietystikin parantaa turvallisuutta, mutta myös lisätä liittymän huomioarvoa. Olen itsekin meinannut monesti meinannut ajatuksisani paahtaa risteyksen ohi.

Vielä minulle ei selvinnyt saadaanko risteykseen valot, mutta se on ollut harras toiveemme.
Turvallista tuloa Suomulle!

Ps. Yllä olevan esityksen kuvat ovat kehnoja, mutta jos joku haluaa yksittäiset kuvat parempilaatuisina, laittakaa viestiä.

4 kommenttia:

Tupaswillalaiset kirjoitti...

Terkut etelästä!
Wau! On todella tärkeä työ siellä teillä Suomulla käynnissä, risteys on todellakin ollut hieman piilossa ja ilmankos aika usea "etelänihminen" ainakin ihmetellyt täällä, missä sellainen Suomutunturi oikein sijaitsee, vaikka on siis paahtanut tuota 5-tietäkin ohi!!!!
Nyt alkaapi sekin näkyä ja toivotaan, että yhä useampi alkaisi poiketa ja valita lomapaikakseen nyt sitten Suomuakin, noiden vanhojen paikkojen sijaan...? Kesällä jo ihasteltiin komeaa pytinkia ja näyttää kuvien mukaan oikein hienolta ja risteyksen parantaminen näkymältään tuiki tarpeellista myös, joten todella hienoa hommaa teillä siellä nyt käynnissä. Hyvä, hyvä ja toivotaan parasta ja paljon uusia matkailijoita koko Kemijärven alueellekin...sinne Taivaan tulien kaupunkiin...
Ollaan tulossa syyslomalla taas jatkamaan omaa projektiamme, joten nähdään toivottavasti jo valmiina. Valot olisi tosiaan myös toivottavaa..pieni vinkki ja vieno toive siis asiasta päättäville...!
Toivottavasti nähdään ja poikkeahan tontillemme, jos suinkin kerkiät? Ollaan aina uteliaita kuulemaan uusimmat asiat Suomun osalta...henkeen ja vereen kun Suomu- sekä Kemijärvifaneja...
Terkkuja tutuille!

Sirpa kirjoitti...

Miten se on teillä syysloma? Muistuttakaa minua vielä. Minulla on ajankäyttö rappeutunut lopunkin ja en ehdi oikein mitään nykyisin.

Pitäisi ajella ottamaan kuvia sieltä uudelta lintutorniltakin satettomana päivänä. Aina kun muistan on sadesää.
Sirpa

Sirpa kirjoitti...

Tupaswillalaiset on lisännyt kommentin tekstiisi "Suomulle osaa pian paremmin":
( jostain syystä tämä katosi bloggerista?? kopioin sähköpostista)

Hellou vielä!
Meillä on syysloma kuten kaikilla muillakin lapsiperheillä koko Suomessa eli vko 42 (syyslomaahan ei ole porrastettu, toisilla van on ns. pidennetty viikonloppu silloin, mutta meillä täällä Salossa onneksi kokonainen viikko ja lapset tykkää siitä ja tietty me vanhuksetkin, jotta päästään taas sinne "toiselle tulevalle kodille" rakennuspuuhiin. Kesäloman jälkeenkin jo viikon kotona olon jälkeen alkoi kauhea hinkuvinku sinne takaisin...täällä oli naapurimeteliä, "-savustusta", liikennemeteliä ym. minkä tyystin unohti tuossa kesän aikana, siellä Suomulla kun oli niin ihanan rauhaisaa tänä kesänä...silmät pyöreinä kesällä katsotiin niitä muutamia, jotka "uskaltautuivat" meidän tienpätkälle" lenkille... Lähdetään ajelemaan jo perjantaiaamulla kukonlaulun aikaan toivottavasti, että jo ennen yötä siellä Suomulla.
Saatiin meidän mökkialueelta uusilta naapurituttaviltamme vuokrattua "tuliterä" mökki "koekäyttöömme", joten meillä kävelymatka omalle työmaalla. ja kiva päästä katsomaan muiden mökkiprojekteja, jotka jo valmiita, meillä kun tuntuu tuo projekti etenevän myös hitaasti, mutta varmasti ja huolellisesti. Hiljaa hyvää tulee? Ja periaatteessahan se etenee vain kesäisin, viikko syksyisin kun ei paljoa auta rakennuspuuhissa...viime syksynäkin se meni 1450 kpl takonaulan asennuksessa ulko-oviin..niitä kun sitten loimuteltiin ulkonuotiolla, jotta maali kuivuu -15 ast pakkasessa..muut ne loimuttaa siellä kait lohta, me vain toistaiseksi takonauloja..
Joku päivä lähdetään kyllä päiväksi Kemijärvelle shoppailemaan ja kiertämään kirppikset, meille kun iski viime kesänä tuo kirppisintoilu ja löydettiinkin kaikkea kivaa sieltä, sekä Tonkopurolta että Kemijärven paikoista.
Ja ehkä joku päivä tarvis vähän ulkoillakin ja ehtiä nyt edes tunturin huipulle katselemaan maisemia, jos nyt ei taas lumipeite jo maassa, kuten viimeksi. Silloinhan me kyllä jo hiihdeltiin Suomun latupohjilla tuolla vanhalla mökkialueella vuokramökkimme nurkilla...hyvin luisti jo ja saatiin tietty kehua täällä etelässä, että mepäs jo hiihdeltiin Suomulla lokakuussa...
Näillä näkymin alkuviikosta ainakin kokopäiväisesti työmaallamme, joten jos vain kerkiät, poikkeapa kylään tervetuloa siis! Näkytään!
P.S. Lintutorni on muuten hieno paikka, oltiin siellä kesällä sekä lasten kanssa että aikuisporukalla pyöröretkellä bongaamassa lintuja ja nautittiin vähän punaviiniäkin herkkujen kera siellä yöttömässä yössä auringon paisteessa ja ihailtiin vastapuolella olevaa isoa hirveä ja kuunneltiin luonnon ääniä! Sinne voisi yrittää saada vielä talvellakin kulun, esim. ladun ja vaikka pienen laavukin siihen rannan lähelle? Olis aika mahtava retkipaikka ja pieni laiturinpätkä onkikalastusta varten, ehkä soutupaatitkin siihen, siistiytyisi ranta, nyt kun nekin sikinsokin ja aikamoista ruovikkoa se ranta...
Hienoa työtä muuten koko lintutorni, ainoastaan ainakin minua huoletti nuo avokaiteet portaissa? Näin rakentamismääräykset tuntevana, niissäkin putoamismahdollisuus ainakin pikkulapsilla, kaiteet voisi vielä umpinaistaa kuten lintutornin yläosan kaiteet? Saisitko toivetta eteenpäin? Silloin se olisi täyden kympin retkipaikka tai kymppi plus?

Sirpa kirjoitti...

Vien vistiäsi eteenpäin. Kaipasin itsekin laituria ongella käydessäni. Hanke, jolla lintutorni toteutettiin on nyt loppumassa ja kaikki raha on käytetty. Uusin ympäristöhankkeisiin saisi kyllä rahaa EU-lta ja kaupunhingiltakin, mutta omarahoitusosuus, joka on ainakin 10%, pitäisi löytyä rahana alueen yrityksistä. 100th eurolla ei tunnu saavan paljon mitään, valitettavasti. Ja ongelma on myös, se kuka huolehtii paikoista. Talkoohenki on kuopattu.