sunnuntai 2. elokuuta 2009

Lumiukon uudet vaatteet

Tuulenpesän Lumiukon vaatteet olivat jo nokeentuneet
ja sään syömät.
Isäntä Mauri ja Ari Luusua pukivat Lumiukon päälle uudet
valkoiset vaatteet.
Kaulaliina vyö odottavat vielä pukemista.
Taas passaa jokunen vuosi patsastella.

1 kommentti:

Tupaswillan rakentajat Nikulassintieltä kirjoitti...

Tervehdys!
Hyvä, että tuo komea lumiukko sai uudet vaatteet, vanhat olivatkin tosiaan hieman kärsineet. Kelpaa ukon sitten taas "kalastella" ohikulkijoita Tuulenpesään kaffelle ja herkullisille ruuille, mitä Leena-emäntä aina jaksaa meille nälkäisille laitella.
Taidamme huomenna piipahtaa siinä kuvaamassa uutta ukkoa ja syödäkin herkkuja, sillä meillä taas loma loppuu ja rakentaminen saatiin aika hyvälle mallille tälläkin kesällä: Ulkopuoli tuli liki kuntoon ja syksyllä taas jatketaan. Ensi kesänä pääseekin jo sisähommiin. Vaikka nyt on ollut aivan upea kesä täällä Suomulla, lämpöä ja aurinkoa on riittänyt ja ötökätkin pysyneet poissa. Piipahdimme Lapin markkinoilla Vuotsolla ja päräytimme Jäämeren rannalle kalastelemaan ja tuolla Karigasniemellä ja Hetassa kyllä kaikkea lentävää riitti...
Kirpputorikin sitten loppui jo? Toivottavasti oli paljon kävijöitä?
Et tainnut keretä lainkaan kesällä käydä täällä Itä-Suomun rakennusmaillako? Olisi ollut kiva vielä nähdä ja höpötellä ja olisit voinut saada kuppasen kaffetta meidän kodassakin...automajoitus toimi ihan hyvin, nyt kun kissaa ei enää ollut mukana ja telttasauna oli se paras kokemus täällä tunturissakin. Sitä jää kaipaamaan, kun kotona ei sitä enää ole...mutta ensi vuonna taas pystytetään se tänne ja saapi tulla kokeilemaan, jos et ole koskaan ollut? Meillä kävi ex-kemijärveläisiä kylässä ja jäivät toiseksikin yöksi asuntoautollaan, kun oli niin makoiset löylyt...ja tietty komiat maisemat!! Heidän oma kotitunturinsa kun näkyy niin hyvin meidän plantaasille.
Oikein mukavaa syksyä ja koetapa kerätä mahdottamasti niitä matsutakeita ja herkkutattejakin?
Me ei sienimetsään keritty, mutta Suomujärven reitillä käytiin. Kiva paikka ja mukavaa, että tulee uusia reitistöjä vaeltajille sekä retkeilijöillekin. Kiitos teille kaikille aktiiveille!