sunnuntai 6. joulukuuta 2009

Kiramo onnistui maailmancupviimeistelyssään


Kiramo onnistui maailmancupviimeistelyssään

Freestylehiihdon kumparelaskun Eurooppa-cup jatkui tänään toisella osakilpailulla Suomutunturilla. Niin kilpailujen järjestäjille kuin myös laskijoille tämän päivän kilpailu oli erinomainen kenraaliharjoitus ennen viikon päästä kilpailtavaa maailmancupkauden avausta.

Suomalaisista tämän päivän menestynein oli Arttu Kiramo, joka laski finaalissa erinomaisesti seitsemänneksi. Kiramo oli alkukilpailussa yhdeksäs.

”Täysillä lähdin tänäänkin laskemaan ja kisasuoritus oli semmoinen kuin treeneissä olen laskenut. Tosi tyytyväinen olen tähän päivään, hyvä fiilis lähteä nyt MC-avaukseen”, Kiramo sanoi kilpailun jälkeen.

Rinteen pinta oli lumisateen jälkeen eilistä pehmeämpi. Finaalilaskut olivat lähes kaikkien finalistien osalta puhtaita ja taso nousi korkeaksi.
”Todella tasokas kilpailu, eroja oli vaikea saada aikaan. Hyppyjen alastulot olivat ratkaisevassa asemassa, hypyt piti ottaa alas siististi”, Kiramo jatkoi.

Miesten kilpailun voitti eiliseen tapaan venäläinen Alexandr Smyshlyaev pistein 24.57. Toiseksi laski saman maan Denis Dolgodvorov (24.38 p.) ja kolmanneksi samoin pistein alkukilpailun voittanut Yhdysvaltain Bryon Wilson.

Suomalaisista Kiramon tapaan finaaliin ylsivät yhdeksänneksi laskenut Janne Salonen (22.46 p.) ja eilen upeasti viidenneksi yltänyt Harri Kyllönen, joka oli päivän kilpailun 11.

”Ensimmäinen lasku oli tänään semmoinen peruslasku, ihan hyvä. Finaalissa oli rento laskea ja tosi tyytyväinen olen, että pääsin laskemaan toisen laskun finaalissa”, silmin nähden onnellinen Salonen kertoi.

Yhdysvaltain McPhie suisti kanadalaiset


Eilisen naisten kilpailun voittajakolmikko joutui tänään päästämään Heather McPhien (USA) edelleen. McPhie laski voittoon reilun pisteen erolla toiseksi tulleeseen Kanadan Kristi Richardsiin. Kolmas oli Chloe Dufour-Lapointe (CAN).

Suomalaisnaisten tie katkesi alkukilpailuun, mutta nuoret naiset laskivat hyvät laskut. Eilen epäonnistunut Isabella Cedercreutz oli 26. ja Jonna Nieminen 32.

”Semmoinen rento treenilasku oli tänään. En jarrutellut laskussa, mutta ylähyppy olisi voinut olla isompi”, Cedercreutz kommentoi.

Cedercreutz lunasti Rukan FIS-kilpailun ja päivän Eurooppa-cupin laskuillaan paikan myös maailmancupstarttiin. Cedercreutz on ensimmäinen nainen vuoden 2002 ja Minna Karhun lopettamisen jälkeen, joka starttaa kumpareiden maailmancupissa.

Freestylehiihtäjät jatkavat harjoittelua Suomulla keskittyen maailmancupavaukseen, joka lasketaan lauantaina 12. joulukuuta. Kilpailurinne on avoinna harjoitteluun, mutta ensimmäiset viralliset kilpailuharjoitukset lasketaan torstaina 10.12.

Lisätietoja Freestyle Premiere kilpailuviikosta ja aikatauluista www.freestylepremiere.fi
Kilpailun tulokset: Naiset ja Miehet

Suomen joukkue Suomun Freestylen maailmancupissa 12.12.2009


Naiset
Isabella Cedercreutz (Freestyleseura Moebius, Helsinki)

Miehet
Tapio Luusua (Pyhätunturin Slalom-seura)
Harri Kyllönen (Avalanche Ski Club)
Arttu Kiramo (Jyväskylän Freestyleseura)
Jussi Penttala (Freestyleseura Moebius, Helsinki)
Janne Salonen (Jyväskylän Freestyleseura)
Niko Pekkanen (Jyväskylän Freestyleseura)

Ei kommentteja: