maanantai 30. maaliskuuta 2009

Lauantaina oli illanvietto idän malliin

Ystäväni Sepon syntymäpäiviä vietetään maaliskuussa.
Venäläiset ystävämme haluavat aina juhlia syntymäpäiviä,
vaikka päivänsankari itse haluaisi vuosien karttumisen unohtaa.

Tänä vuonna Sepoa muistamaan tuli delegaatio paljon lahjoja mukanaan.
Iltaa vietettin syömällä hyvin ja juomallakin vähän.

Ihan alkuun oli katkarapusalaatti ja Rohde Island kastike.
Sitten oli suomalaisen Väinämöisen palttoon nappeja
päällysteenä tuorejuustoa ja tuliasina saatua lohen mätiä.

Hirvipatee ilman läskiä ja konjakkia.
Lisäkkeenä pateella oli kaali-puolukkasalaatti.


Kaalipiirakkaa maisteltiin sekä kylmänä että lämpimänä.


Lämpimänä ruokana oli naudanlihapihvit, herkkutattikastike ja
lohkopuikulat. Jälkiruokaa oli raparperipaistos ja vaniljakastike.
En ottanut kuvia enää ruokailun alettua,
vaan keskityin ruoasta nauttimiseen.

Ei kommentteja: