tiistai 9. joulukuuta 2008

Suomutunturin ympäristö-, reitistö- ja palveluvarustushanke


Lapin ympäristökeskus on aloittanut Suomutunturin alueen ympäristön kunnostustyöt yhteistyössä Kemijärven kaupungin, Suomun matkailuyhdistys ry:n ja Bedonie Oy:n kanssa. Hankkeen kokonaiskustannukset ovat 310 000 euroa.
Konkreettisia toimenpiteitä on esimerkiksi: Valaistus Suomu-Tuulenpesä ladulle, kota saunalenkin varteen, lintutorni Kemijärven rantaan ja koko opastusjärjestelmän uusiminen.

Lisää asiasta voi käydä lukemassa ympäristö.fi-sivuilta täältä

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys!
Hienoa, että Suomun aluetta kehitellään ja saatu näemmä rahoitustakin muualta. Nuo tulevat hankkeet kuullostavat oikein mukavilta ja ovat varmaan muidenkin mieleen, sekä paikallisten että lomalaisten?
Pieneksi vihjeeksi ja toivottavasti myös etenisi lähitulevaisuudessa toteen olisi tuo koko Kalliovaaran lenkin valaistus, sillä se toimisi mitä mainioimmin uuden kaava-alueen asukkien ns.saunalenkkinä ja maastollisesti huomattavasti "helpompi" lenkki esim. lapsiperheille, kun tasamaamaastoa enemmän ja näin perinteisen tyylin kannattajanakin sillä lenkillä saa sivakoida oikein olan takaa, saa sis oikeasti HIIHTÄÄ...ei vain ylä- ja alamäkiä, kuten vanhalla saunalenkillä...
jäämme vain odottelemaan mitä kaikkea kivaa ja mukavaa uutta saatte siis aikaan...?

Sirpa kirjoitti...

Kiitos palautteesta, on kiva tietää, että asiat kiinnostavat. Käyttäjän palaute on parasta. Kiitos. Viestisi menee muidenkin tietoon. Sirpa