sunnuntai 21. syyskuuta 2008

Ruskaretki itä-naapuriin


Minulla on ollut viikon verran vieraita. Ensin Jatta Rovaniemeltä ja tänään lähti kotiin Ruokolahdelle Timo. Timon ruskaretki Lappiin huipentui eiliseen retkeen Alakurttiin Venäjälle. Timo käy usein Svetogorskissa. Siinä oli etelän pojalle ihmettelemistä. Ei käynyt Sallan raja-asemalla samanlaista rallia kuin kotopuolessa.
Meidän kanssamme yhtä aikaa oli liikeellä sallalais-poikien jalkapallojoukkue, joka oli menossa Alakurttiin ystävyysotteluun. Heidän huoltojoukoiltaan saimme vaihdetuksi ruplia. Rajalla ei ollut rahanvaihtoa ja kylässä oleva pankki ei ollut avoinna. Tämä ylin kuva on Kairalasta, jossa kävin ensimmäistä kertaa tässä baarissa.Terassikin oikein. Tarjolla paikassa oli shaslikkia ja pizzaa. Toutteet esiteltiin innokkasti. Otimme öljyisen kahvin ja pikku-pizzan puoliksi. Kahvia ei voi oikein kehua, mutta pizza oli hyvää ja "taustamusiikkina" soiva rokki. Onneksi Timpalla oli närästysläkettä matkassa.


Matkalla oli komea ruska. Tämä yllä oleva kuva on otettu isolla zoomilla Alakurtin keskustasta allaolevan kaupan ja kahvilan pihalta. Emme löytäneet koko kylästä baaria tai avoinna olevaa ravintolaa. Menimme toiveikkaina tähän liikkeeseen, kun oven päällä luki Cafe. Kysyimme kahvia, mutta ei siellä ollut, eikä näkynyt pullaakaan. Niinpä minä otin konjakin. Hyvää oli.


Kylässä on monta pientä kauppaa ja yksi valintamyymälä. Ostoksemme olivat ruokatuotteita, koska ne ovat ihan erilaisia kuin kotosuomessa. Katselin rautakaupasta sisäkattoon asennettavia styroxlevyjä, jotka olivat edullisia, mutta paloturvallisuudesta ei voi mennä takuuseen.
Laitan lisää kuvia asiasta kiinnostuneille Picasaan.

Ei kommentteja: