torstai 21. elokuuta 2008

Kulttuurimatkailuhanke

Keskiviikkona olin KULTTUURIMATKAILUN SEKÄ TAPAHTUMATUOTANNON KEHITTÄMIS- JA TUOTTEISTAMIS-HANKKEEN ohjausryhmän ensimmäisessä kokouksessa. Tämän Eu-hankkeen nimi on melkoinen sanahirviö, niinpä aikaa säästääkseni puhun Kulttuurimatkailuhankkeesta. Hanke alkoi kesän alussa ja kestää vuoden 2010 loppuun.Hankkeen päätoimisena projektikoordinaattorina on Ulla Lahdenmäki.

"Hankkeella pyritään yhdistämään Itäisen Lapin alueen kulttuurituotannon voimavaroja, tavoitteena erikoistua kulttuurimatkailuun sekä vahvistaa alueen matkailun kansainvälistymistä ja kasvua kaupallisten kulttuurituotteiden avulla.

Kehittämällä alueen kaupallista kulttuuritoimintaa koordinoidusti, kansainväliset sekä paikalliset tapahtumat saadaan nivoutumaan osaksi suurempia kulttuurimatkailukokonaisuuksia. Taiteilija-residenssin tuoreita kulttuurin tuottajia pyritään hyödyntämään kurssimatkailun sekä alueen matkailuinfran parantamisessa. Uuden toimintamallin toivotaan tekevän mahdolliseksi toteuttaa pienilläkin resursseilla kulttuuriin pohjautuvia, kulttuurirajat ylittäviä ja kansainvälisestikin kiinnostavia tuotantoja. Tuotteistaminen, laatu ja sisältötuotanto muodostavat pohjan kansalliselle ja kansainväliselle kehitykselle."

Osa-aikaisena, toisena työntekijänä hankkeella on Kari Väänänen. Kemijärveläistyneen Karin toimenkuvana on elokuva-asioihin liittyvä kulttuurin osa-alue. Alla olevasta linkistä voit käväistä lukemassa lisää:
http://www.mtv3.fi/uutiset/kulttuuri.shtml/arkistot/kulttuuri/2008/08/690670















Eilinen kokous pidettiin Kemijärven Taiteilijaresidenssissä, jossa parhaillaan on menossa siellä asuvan, japanilaisen Yasushi Koyaman näyttely. Oikealla olevan kuvan töistä otin luvatta, kun taiteilija itse ei juuri sillä hetkellä ollut paikalla.
Katsoimme näyttelytilassa Residenssin aikaansaajan ja touhumiehen, Upi Kärrin esittelemänä filmiä ja kuvaa, paikan tarinaa vanhasta suojellusta funkkis-meijeristä hienoiksi työtiloiksi, asunnoiksi ja näyttelytilaksi. Alla olevasta linkistä voit käydä tutkimassa lisää.
http://www.kemijarvi-artresidence.fi/indexfin.htm


Tällä hetkellä on käynnissä useampi EUn rakennerahastoista rahoitettu hanke Suomulla ja suomulaisia sivuten . Suomun alueelle on haettu myös ympäristöhanketta.
Kemijärven kaupunki osallistuu hankkeisiin isolla rahaosuudella ja alueen yritykset sitten useimpiin pienemmällä osuudella.

Ei kommentteja: